Strip Turnhout


Recensie

De dagelijkse worsteling 4: Spijkers inslaan (Larcenet)

Goed gaat het niet met Marco, de neurotische fotograaf die centraal staat in ‘De dagelijkse worsteling’ van Manu Larcenet. Zelfs als er genoeg redenen zijn om de zaken van een positieve kant te bekijken, dan lukt dat hem niet. Hij worstelt met de dood van zijn vader, hij vindt zijn draai niet in zijn relatie en zijn vaderschap, het leven is geen lolletje. Met de Franse presidentsverkiezingen van vorig jaar op de achtergrond gaat Marco in dit afsluitende deel op zoek naar een evenwicht. Een wankel evenwicht, maar toch: een evenwicht.

Larcenet is één van de grote talenten van de hedendaagse Franse tekengeneratie, en maakte met ‘De dagelijkse worsteling’ een van de beste auteursstrips van de voorbije jaren. ‘De dagelijkse worsteling’ is een volwassen, matuur verhaal dat de lezer bij het nekvel grijpt, en dat op een inventieve, maar toch heel toegankelijke manier in beeld wordt gebracht. Larcenet leerde het vak bij het humoristische stripblad Fluide Glacial, en gebruikt zijn in wezen humoristische, karikaturale tekenstijl hier voor heel andere doeleinden, met een verbluffende strip als resultaat. (TH)


Manu Larcenet
‘De dagelijkse worsteling 4: Spijkers inslaan’, Oog & Blik, 64 blz., € 14,95.
*****

22 August 2012, 17:15 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina