Strip Turnhout


Recensie

De dagelijkse worsteling 4: Spijkers inslaan (Larcenet)

Goed gaat het niet met Marco, de neurotische fotograaf die centraal staat in ‘De dagelijkse worsteling’ van Manu Larcenet. Zelfs als er genoeg redenen zijn om de zaken van een positieve kant te bekijken, dan lukt dat hem niet. Hij worstelt met de dood van zijn vader, hij vindt zijn draai niet in zijn relatie en zijn vaderschap, het leven is geen lolletje. Met de Franse presidentsverkiezingen van vorig jaar op de achtergrond gaat Marco in dit afsluitende deel op zoek naar een evenwicht. Een wankel evenwicht, maar toch: een evenwicht.

Larcenet is één van de grote talenten van de hedendaagse Franse tekengeneratie, en maakte met ‘De dagelijkse worsteling’ een van de beste auteursstrips van de voorbije jaren. ‘De dagelijkse worsteling’ is een volwassen, matuur verhaal dat de lezer bij het nekvel grijpt, en dat op een inventieve, maar toch heel toegankelijke manier in beeld wordt gebracht. Larcenet leerde het vak bij het humoristische stripblad Fluide Glacial, en gebruikt zijn in wezen humoristische, karikaturale tekenstijl hier voor heel andere doeleinden, met een verbluffende strip als resultaat. (TH)


Manu Larcenet
‘De dagelijkse worsteling 4: Spijkers inslaan’, Oog & Blik, 64 blz., € 14,95.
*****

22 August 2012, 17:15 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina