Strip Turnhout


Recensie

Thorgal 30: Ik, Jolan (Rosinski & Sente)

Het is waarschijnlijk lang geleden dat er nog met zoveel argusogen naar de release van een nieuw stripalbum uitgekeken werd. Velen waren benieuwd wat scenarist Sente zou aanvangen met Van Hammes loodzware Thorgalerfenis. Wel… Goed nieuws! Buiten het feit dat de focus nu op Thorgals zoon, Jolan,  komt te liggen, is er niet echt sprake van een abrupte stijlbreuk. Jolan heeft in album 29 het leven van zijn vader weten te redden en moet daarvoor nu een ereschuld inlossen bij de halfgod Manthor. Die stuurt Jolan en vier andere jongelingen op een queeste, onderweg stoot dit puberkwintet natuurlijk op de nodige hindernissen. Thorgal zelf speelt op de achtergrond nog een klein bijrolletje, maar hij lijkt voorlopig vooral geïnteresseerd in een luizenleven met denkbeeldige geruite pantoffels en bijhorend dekentje. Dit overgangsalbum cliffhangert naar zijn einde en Sente introduceert een aantal plotwendingen die het beste doen verhopen voor de toekomst. Als ook Rosinski dit niveau nog een tijd kan aanhouden (sommige platen zouden niet misstaan in een platenboek van Rien Poortvliet), zitten we nog wel een aantal jaren gebeiteld. (MS)


Grzegorz Rosinski, Yves Sente
Thorgal 30: Ik, Jolan, Le Lombard, 48 p., € 5,25
***

29 August 2012, 17:26 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina