Strip Turnhout


Recensie

Yakari 33: Het moeras van de angst (Derib & Job)

‘Het moeras van de angst’ is alweer het 33ste deel uit de reeks Yakari van Derib en Job. Deze vlotte kinderstrip, indertijd nog ontstaan in het weekblad Kuifje, heeft een jonge intelligente en goedbedoelende Indiaan als hoofdpersonage. Samen met zijn vriendinnetje Regenboog en zijn pony Kleine Bliksem trekt hij de prairie rond om mysteries op te lossen, dieren onder zijn hoede te nemen en plezier te maken. Dit keer komt een krokodil roet in het eten gooien, wanneer hij een moeras in de buurt inpalmt, en alle andere dieren die daar wonen verjaagt. Een perfecte klus voor Yakari. Een goedgemaakte strip voor jonge kinderen, die vooral van een grote beheersing van het ambacht van stripmaker getuigt. De extra aandacht die de reeks dezer dagen krijgt als gevolg van de afgeleide televisieserie, is ze meer dan waard. (ZS)


Derib & Job
‘Yakari 33: Het moeras van de angst’, Le Lombard, 48 blz., € 5,25.
***

29 August 2012, 17:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina