Strip Turnhout


Recensie

Yakari 33: Het moeras van de angst (Derib & Job)

‘Het moeras van de angst’ is alweer het 33ste deel uit de reeks Yakari van Derib en Job. Deze vlotte kinderstrip, indertijd nog ontstaan in het weekblad Kuifje, heeft een jonge intelligente en goedbedoelende Indiaan als hoofdpersonage. Samen met zijn vriendinnetje Regenboog en zijn pony Kleine Bliksem trekt hij de prairie rond om mysteries op te lossen, dieren onder zijn hoede te nemen en plezier te maken. Dit keer komt een krokodil roet in het eten gooien, wanneer hij een moeras in de buurt inpalmt, en alle andere dieren die daar wonen verjaagt. Een perfecte klus voor Yakari. Een goedgemaakte strip voor jonge kinderen, die vooral van een grote beheersing van het ambacht van stripmaker getuigt. De extra aandacht die de reeks dezer dagen krijgt als gevolg van de afgeleide televisieserie, is ze meer dan waard. (ZS)


Derib & Job
‘Yakari 33: Het moeras van de angst’, Le Lombard, 48 blz., € 5,25.
***

29 August 2012, 17:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina