Strip Turnhout


Recensie

Op zoek naar Peter Pan (Cosey)

Met de heruitgave van ‘Op zoek naar Peter Pan’ in één hardcover deel is het magnum opus van de Zwitserse tekenaar Bernard Cosey opnieuw beschikbaar op de Nederlandstalige markt. Voor dit lange verhaal ging Cosey het dicht bij huis zoeken: een succesvol Brits schrijver strijkt neer in een Alpendorp op zoek naar sporen van zijn tien jaar geleden overleden broer, die barpianist was in een hotel in het dorp. Wat volgt is een prachtige, volwassen strip met de bergen en de sneeuw in de hoofdrol. De prachtige cover zet meteen de toon voor het album, dat begin jaren ’80 toonaangevend was en 25 jaar later nog niks van zijn impact is kwijtgespeeld. Alleen dat bijna Hollywoodiaanse happy end in de epiloog had voor ons niet echt gemoeten: ‘Honey, I’m pregnant’. Maar slechts een kniesoor die daarover struikelt. (MG)


Cosey
‘Op zoek naar Peter Pan’ (integraal), Le Lombard, Collectie Getekend, 138 blz., € 22,50.
*****

27 August 2012, 12:07 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina