Strip Turnhout


Recensie

Op zoek naar Peter Pan (Cosey)

Met de heruitgave van ‘Op zoek naar Peter Pan’ in één hardcover deel is het magnum opus van de Zwitserse tekenaar Bernard Cosey opnieuw beschikbaar op de Nederlandstalige markt. Voor dit lange verhaal ging Cosey het dicht bij huis zoeken: een succesvol Brits schrijver strijkt neer in een Alpendorp op zoek naar sporen van zijn tien jaar geleden overleden broer, die barpianist was in een hotel in het dorp. Wat volgt is een prachtige, volwassen strip met de bergen en de sneeuw in de hoofdrol. De prachtige cover zet meteen de toon voor het album, dat begin jaren ’80 toonaangevend was en 25 jaar later nog niks van zijn impact is kwijtgespeeld. Alleen dat bijna Hollywoodiaanse happy end in de epiloog had voor ons niet echt gemoeten: ‘Honey, I’m pregnant’. Maar slechts een kniesoor die daarover struikelt. (MG)


Cosey
‘Op zoek naar Peter Pan’ (integraal), Le Lombard, Collectie Getekend, 138 blz., € 22,50.
*****

27 August 2012, 12:07 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina