Strip Turnhout


Recensie

Vasco 21: De zwarte dame (Chaillet & Toublanc)

Assistent Toublanc neemt in dit 21ste deel van de historische reeks ‘Vasco’ de tekenpen over van Jacques Chaillet. Die riep precies drie decennia geleden Vasco in het leven, om dan zijn hoofdpersonage op verschillende locaties en tijdstippen in de geschiedenis te plaatsen.

In ‘De Zwarte Dame’ vinden we onze held terug in het Frankrijk en Spanje ten tijde van de Moorse overheersing in Granada, de dreiging van de grote rondtrekkende troepen werkloze soldaten en de pest. Vasco wordt zonder dat hij het beseft de speelbal van politieke intriges en religieuze waanzin. Dit eerste deel van een tweeluik sluit zelfs af met een ware cliffhanger.

De fans van de reeks en liefhebbers van historische strips hebben hier wellicht een vette kluif aan. Toublanc neemt de detailrijke stijl van zijn meester netjes over. Dat levert vaak indrukwekkende decors op, maar hij drijft het wel erg ver als hij ook alle tanden van menselijke gebitten afzonderlijk gaat weergeven. (HO)


Chaillet & Toublanc
‘Vasco 21: De zwarte dame’, Le Lombard, 48 blz., € 5,75.
**

24 August 2012, 16:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina