Strip Turnhout


Recensie

Vasco 21: De zwarte dame (Chaillet & Toublanc)

Assistent Toublanc neemt in dit 21ste deel van de historische reeks ‘Vasco’ de tekenpen over van Jacques Chaillet. Die riep precies drie decennia geleden Vasco in het leven, om dan zijn hoofdpersonage op verschillende locaties en tijdstippen in de geschiedenis te plaatsen.

In ‘De Zwarte Dame’ vinden we onze held terug in het Frankrijk en Spanje ten tijde van de Moorse overheersing in Granada, de dreiging van de grote rondtrekkende troepen werkloze soldaten en de pest. Vasco wordt zonder dat hij het beseft de speelbal van politieke intriges en religieuze waanzin. Dit eerste deel van een tweeluik sluit zelfs af met een ware cliffhanger.

De fans van de reeks en liefhebbers van historische strips hebben hier wellicht een vette kluif aan. Toublanc neemt de detailrijke stijl van zijn meester netjes over. Dat levert vaak indrukwekkende decors op, maar hij drijft het wel erg ver als hij ook alle tanden van menselijke gebitten afzonderlijk gaat weergeven. (HO)


Chaillet & Toublanc
‘Vasco 21: De zwarte dame’, Le Lombard, 48 blz., € 5,75.
**

24 August 2012, 16:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina