Strip Turnhout


Recensie

De oneven orde 5: Het laatste hoofdstuk (Teng, Cuadra & Miel)

Met dit vijfde deel uit deze serie komt er een einde aan ‘De oneven orde’. In de vorige delen hebben we kunnen lezen welk leed het esoterische werk ‘Visio Veritas’ doorheen de eeuwen aangericht heeft. In dit deel vallen alle puzzelstukjes eindelijk in mekaar. Met een dergelijke invalshoek mikt de reeks natuurlijk op de massa Dan Brown-adepten die al te lang in blijde verwachting zijn van nieuw werk van de ‘meester’ en bijgevolg noodgedwongen overgaan tot overconsumptie van een inderhaast bijeengepend oeuvre van een hele schare mindere goden.

Nu, deze ‘Oneven Orde’ is zeker niet slecht. Er wordt je een meeslepend kippenvelverhaaltje opgedist dat spannend blijft tot de laatste strook. Jammer genoeg komt de leesbaarheid wel eens in het gedrang door de storm van flashbacks. Tekenaar Paul Teng kennen we nog van het ridderepos ‘Shane’ en toont zich een begenadigd artiest, zowel in de moderne als in de historische passages. (MS)


Teng, Cuadra & Miel
‘De oneven orde 5: Het laatste hoofdstuk’, Le Lombard (Collectie Polyptiek), 48 blz., €7,95.
***

24 August 2012, 17:37 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina