Strip Turnhout


Recensie

De Verborgen Geschiedenis 8: De 7 pilaren van de kennis (Pécau, Kordey & Chuckry)

Hoewel deel zeven met de verschijning van ene Adolf Hitler eindigde met een serieuze cliffhanger, begint met dit achtste deel eigenlijk de tweede cyclus van de ‘Verborgen Geschiedenis’-reeks. Uit commercieel oogpunt opteerde men er echter voor om de nummering gewoon te laten doorlopen.

De ingrediënten zijn nagenoeg identiek gebleven: men neme een belangrijk historisch feit, roert er wat fantasy doorheen en kruidt overvloedig met wat pollepels esoterie. De ene keer werkt die mix al wat beter dan de andere en een echt slechte hap hebben we gelukkig nog niet moeten degusteren. Kregen we in de eerste cyclus de hele geschiedenis van Egypte tot de eerste wereldoorlog op ons bord, dit achtste deel spitst zich vooral toe op het Nabije Oosten bij het begin van de twintigste eeuw.

De tekeningen van Kordey lijken op het eerste gezicht wat summier en van een mooi uitgewerkte achtergrond heeft de man nog nooit gehoord, maar toch past zijn ruwe stijl perfect bij het scenario van Pécau, waar je – net zoals in de vorige delen – soms wel even voor moet slikken. Hopelijk weet Pécau in de volgende delen alles goed te doseren en blijft ons een indigestie bespaard. Want trop is soms echt wel teveel. (MS)


Jean-Pierre Pécau, Igor Kordey, Chris Chuckry
‘De Verborgen Geschiedenis 8: De 7 pilaren van de kennis’, Silvester, 48 blz., € 14,95.
***

29 August 2012, 17:12 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina