Strip Turnhout


Recensie

Gouden eeuw 1: Alphonse (Andriveau)

Het Frankrijk van de 17de eeuw: Alphonse is een wat in zichzelf gekeerde dronkaard die in zijn onooglijk dorpje vaak het lijdend voorwerp van allerlei spotternijen is. Op een gegeven moment is deze underdog getuige van de moord op een ridder en zijn familie. Alphonse slaagt erin om de zoon van de ridder te redden en duikt onder bij een passerende zigeunerbende. Lights, camera, action dus.

Hoewel het hier om een (pseudo-)historische reeks gaat, maakt de auteur niet de fout de lezer om de oren te slaan met historische feiten, maar gebruikt hij de setting vooral om een geslaagd avonturenverhaal te vertellen waar de vonken afspringen. Zijn verfrissende tekenstijl en dito inkleuring maken het album bovendien helemaal af. Nieuwkomer Simon Andriveau levert met deze knap opgebouwde strip een fraai visitekaartje af. (MS)


Simon Andriveau
‘Gouden eeuw 1: Alphonse’, Silvester, 48 blz., € 14,95.
****

28 August 2012, 11:08 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina