Strip Turnhout


Recensie

Gouden eeuw 1: Alphonse (Andriveau)

Het Frankrijk van de 17de eeuw: Alphonse is een wat in zichzelf gekeerde dronkaard die in zijn onooglijk dorpje vaak het lijdend voorwerp van allerlei spotternijen is. Op een gegeven moment is deze underdog getuige van de moord op een ridder en zijn familie. Alphonse slaagt erin om de zoon van de ridder te redden en duikt onder bij een passerende zigeunerbende. Lights, camera, action dus.

Hoewel het hier om een (pseudo-)historische reeks gaat, maakt de auteur niet de fout de lezer om de oren te slaan met historische feiten, maar gebruikt hij de setting vooral om een geslaagd avonturenverhaal te vertellen waar de vonken afspringen. Zijn verfrissende tekenstijl en dito inkleuring maken het album bovendien helemaal af. Nieuwkomer Simon Andriveau levert met deze knap opgebouwde strip een fraai visitekaartje af. (MS)


Simon Andriveau
‘Gouden eeuw 1: Alphonse’, Silvester, 48 blz., € 14,95.
****

28 August 2012, 11:08 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina