Strip Turnhout


Recensie

Drakenbloed: eerste cyclus (Istin, Michel & Cordurié)

Met het verschijnen van het derde album ’In de naam van de vader’ is de eerste cyclus van het piratenavontuur ‘Drakenbloed’ voltooid. De term ‘piratenavontuur’ dekt eigenlijk maar voor een klein deel deze striplading, want Istin verweeft er schijnbaar moeiteloos een boel elementen uit de Keltische mythologie in. Zo passeren niet alleen elfen en korrigans de revue, maar wordt er zelfs gelinkt naar de Arthurmythe. Dat dit ratjetoe toch als een aangename striphap overkomt, is misschien niet zo verwonderlijk, als we weten dat Istin ook de man is  achter reeksen als ‘Merlin’, ‘De druïden’ en ‘De legenden van Korrigan’. De man houdt ook graag het overzicht over zijn producten. Hoewel hij al eerder samenwerkte met tekenaar Guy Michel, vond hij het toch nodig om in het eerste deel zelf maar alle vrouwelijke personages te ontwerpen. Voor de cover haalde hij  bovendien concept artist Aleksi Briclot binnen (onder meer bekend van ‘Prince of Persia’ en ‘World of Warcraft’, maar ook van de stripreeks ‘De sagen van de tafelronde’) die de reeks van de perfecte eyecatcher voorzag. (MS)


Jean-Luc Istin, Guy Michel & Sandrine Cordurié
‘Drakenbloed: eerste cyclus’ (drie albums), Silvester, 48 blz. per deel, €49,95 (met box)
***

24 August 2012, 17:25 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina