Strip Turnhout


Recensie

Sigmund weet wel raad met vrouwen (De Wit)

Vrouw op de sofa bij een psychiater: “Ik ben door alle mannen in mijn leven misbruikt.” Antwoord van haar zieleknijper: “Dan bent u bij de juiste therapeut.” Welkom in de wereld van Sigmund, de psychiater uit de koker van de Nederlandse stripmaker Peter De Wit, een geperverteerde versie van zijn Weense naamgenoot die zich de grondlegger van de psycho-analyse mocht noemen.

In dit boekje stelt De Wit scherp op de moderne vrouw in al haar verschijningsvormen. De vrouw die gezin en werk combineert, of dat toch probeert. De vrouw met flink uit de kluiten gewassen beschavingsziekten en neuroses. De vrouw die van zichzelf zegt dat het goed met haar gaat. Allemaal maken ze hun opwachting in de praktijk van de geleerde, die er zich in de meeste gevallen toe beperkt enkele onvriendelijkheden op hen los te laten. Een emancipatie- of gelijkheidprijs zal De Wit er niet mee winnen, vaak onbedaarlijk grappig is het wel. Tegelijk met dit boekje verscheen ook een verzameling ‘Sigmund’-gags waarin het de managers zijn die het moeten ontgelden. Ook om te lachen. (ZS)


Peter De Wit
‘Sigmund weet wel raad met vrouwen’, De Harmonie, 96 blz., € 9,90.
***

22 August 2012, 17:07 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina