Strip Turnhout


Recensie

Sigmund weet wel raad met vrouwen (De Wit)

Vrouw op de sofa bij een psychiater: “Ik ben door alle mannen in mijn leven misbruikt.” Antwoord van haar zieleknijper: “Dan bent u bij de juiste therapeut.” Welkom in de wereld van Sigmund, de psychiater uit de koker van de Nederlandse stripmaker Peter De Wit, een geperverteerde versie van zijn Weense naamgenoot die zich de grondlegger van de psycho-analyse mocht noemen.

In dit boekje stelt De Wit scherp op de moderne vrouw in al haar verschijningsvormen. De vrouw die gezin en werk combineert, of dat toch probeert. De vrouw met flink uit de kluiten gewassen beschavingsziekten en neuroses. De vrouw die van zichzelf zegt dat het goed met haar gaat. Allemaal maken ze hun opwachting in de praktijk van de geleerde, die er zich in de meeste gevallen toe beperkt enkele onvriendelijkheden op hen los te laten. Een emancipatie- of gelijkheidprijs zal De Wit er niet mee winnen, vaak onbedaarlijk grappig is het wel. Tegelijk met dit boekje verscheen ook een verzameling ‘Sigmund’-gags waarin het de managers zijn die het moeten ontgelden. Ook om te lachen. (ZS)


Peter De Wit
‘Sigmund weet wel raad met vrouwen’, De Harmonie, 96 blz., € 9,90.
***

22 August 2012, 17:07 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina