Strip Turnhout


Recensie

Blake en Mortimer 18: Het heiligdom van Gondwana (Sente & Juillard)

Scenarist Yves Sente en tekenaar André Juillard zijn raspaarden. De avonturen van Blake en Mortimer zijn bij hen dus in goede handen. ‘Het heiligdom van Gondwana’, alweer het achttiende album uit de reeks, ligt helemaal in de lijn van de albums zoals die indertijd door bedenker Edgar Pierre Jacobs gemaakt werden, het boek leest dan ook lekker weg. Toch bekroop ons het gevoel dat er iets schort aan dit album. Vreemd genoeg was het alsof de reeks net té trouw blijft aan het universum van Jacobs. Misschien was Jacobs Olrik op een bepaald moment wel beu geworden, en had hij een andere slechterik op het Britse tweetal losgelaten. Ondanks een hoop gedaanteverwisselingen blijkt ook in dit album de slechterik uiteindelijk weer gewoon Olrik te zijn. Ook worden tal van oude bekenden uit de door Jacobs gemaakte albums opgevist. Waarmee ‘Het heiligdom van Gondwana’ een goed gemaakt album is, dat ook de indruk vestigt dat een nieuw ‘Blake en Mortimer’-album voor de makers meer een genre-oefening dan een uitdaging is geworden. (MG)


Yves Sente & André Juillard
‘Blake en Mortimer 18: Het heiligdom van Gondwana’, Blake et Mortimer, 56 blz., € 7,95.
***

22 August 2012, 17:40 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina