Strip Turnhout


Recensie

Siegfried (Alice)

Alex Alice vond samen met scenarist Xavier Dorison de ‘catholic fantasy’ uit met hun vierdelige reeks ‘Het derde testament’. Nu pakt Alice in zijn eentje een verhaal uit de oertijd van de fantasy aan: het oud-Germaanse Nibelungenlied. En we zullen het geweten hebben. Uitgeverij Dargaud overspoelt de stripliefhebber met een zelden geziene mediacampagne en van dit eerste deel is er zelfs een luxe-editie op de markt met 70(!) extra pagina’s en een dvd als toemaatje. Bovendien staat er ook een heuse animatiefilm in de steigers, waarvan je de trailer al kunt bewonderen op de site van Dargaud.

De auteur geeft hier een nogal vrije interpretatie van het bikkelharde origineel en slaagt er door zijn comicachtige aanpak in (hij schreef ook een verhaal voor ‘Tomb Raider’) het materiaal een serieuze update te geven. De trilogie start in elk geval veelbelovend. (MS)


Alex Alice
‘Siegfried’, Dargaud, 72 blz., € 13.
***

27 August 2012, 12:40 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina