Strip Turnhout


Recensie

De adelaars van Rome, eerste boek (Marini)

Wie een nieuwe stripreeks over Rome, de decadente wereldmacht van weleer, wil starten, moet de vergelijkingen met publiekslieveling ‘Murena’ (en in mindere mate ‘Alex’) het hoofd kunnen bieden. Marini slaagt daar met ‘De adelaars van Rome’ wonderwel in.

Hij doet het relaas van de Germaanse prins Ermanamer, alias Gaius Julius Arminius, en het verwende Romeinse kind Marcus Falco. De twee worden samen aan een beenharde spartaanse opleiding onderworpen. Hoewel ze elkaar niet kunnen luchten, ontstaat er – clichéalarm! – toch een zekere band tussen de twee.

Marini trekt wel vaker een voorspelbaar potje open, maar hij doet dat met zoveel flair dat je je er zonder meer door laat meeslepen. Geweld, seks, zotte Romeinen en valse vrouwen, het lijkt er op alsof het zo moet in een strip over Rome. Toch tekent Marini in een verhaal vol actie alle karakters netjes uit. Ook al zijn de hoofdpersonages ergerlijke ettertjes, ze houden je edele delen in een flinke kneep tot de laatste bladzijde. (HO)


Marini
‘De adelaars van Rome, eerste boek’, Dargaud, 62 blz., € 7,95.
****

22 August 2012, 16:30 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina