Strip Turnhout


Recensie

Tovenarij 1: Het ballet van de oude wijven (Guarnido & Valero)

Terwijl de fans telkens bijna wanhopig uitkijken naar een nieuwe ‘Blacksad’, vuurt workaholic Guarnido, de tekenaar van deze virtuoze en ingenieuze dierenstrip, tussen twee albums door met wisselend succes veel andere reeksen op de lezer af.

‘Tovenarij’, op scenario van Valero (de vrouw van ‘Blacksad’-scenarist Canales), is erg geslaagd. Drie pre-gepensioneerde heksen vinden in hun landhuis een baby van hun erfvijanden, de feeën, en reageren erg uiteenlopend op de vondst. De meest enthousiaste van het stel besluit om het kleintje zelfs mee te nemen naar de heksennacht. De gevolgen zijn niet te overzien.

Guarnido’s ervaring als animator bij de Disney-studio’s is in ‘Tovenarij’, oorspronkelijk een animatieproject, nadrukkelijk aanwezig: het bedrieglijk eenvoudige basisgegeven en de consequente uitwerking, de komische tekenstijl, de karikaturale karakters… Op het eerste gezicht lijkt ‘Tovenarij’ een strip voor kinderen, maar er zitten voldoende knipogen in om ook de ouders te kunnen boeien. En als ik openhartig mag zijn: je hoeft niet eens kinderen te hebben om meer dan eens in een smakelijke lach uit te barsten. (KVR)


Guarnido & Valero
‘Tovenarij 1: Het ballet van de oude wijven’, Dargaud, 44 blz., €5,25.
***

24 August 2012, 17:30 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina