Strip Turnhout


Recensie

Sas 3: Missie: Cuba (De Villiers)

Waarom zet een uitgever zijn naam niet op de cover of de titelpagina van een album? Waarom gaat een scenarist schuil achter een pseudoniem als Martin Eden, naar een boek van Jack London? Misschien omdat de uitgever zelf ook wel weet dat dit een beroerd stripje is, maar wel ééntje waar hij wel veel geld mee hoopt te verdienen? Het lijkt plausibel. De gewone thrillers van Gérard De Villiers waren al geen hoogvliegers, de stripbewerkingen (kort samengevat: geweren, tetten en geheim agenten) zijn dat nog veel minder. En dus kunnen we de uitgever bijtreden: dit album is zonder twijfel de slechtste strip die wij het voorbije jaar gelezen hebben. Maar verkopen zal het allicht wel. Dat doen de derderangs ‘Sas’-romannetjes van De Villiers ook nog altijd. Olé! (TH)

Gérard De Villiers e.a.,
‘Sas 3: Missie: Cuba’, Glénat, 48 blz., € 6,50.
(0)

29 August 2012, 17:08 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina