Strip Turnhout


Recensie

DNA cyclus II: Het Doelwit (Rocco)

Alex Naga beschikt over een uniek DNA, zodat zijn lichaam bij verwondingen onmiddellijk regenereert. Dit boeiend gegeven maakt hem natuurlijk tot hét doelwit van allerlei niet al te koosjere instanties. Na de eerste (Europese) cyclus heeft Alex zich teruggetrokken in een klein dorpje in de VS, waar hij zijn hectisch leven achter zich wil laten en met een propere lei wil herbeginnen. Maar dat is natuurlijk buiten de waard gerekend…

In dit vierde deel doet tekenaar Rocco het zonder scenarist Makyo en dat doet zich gevoelen. Het verhaal is niet écht slecht, maar grijpt toch een paar keer teveel terug naar vroegere vondsten, zodat een déjà-vu-gevoel nooit erg ver weg is. Het vervolg en einde worden hier al aangekondigd voor een volgend deel.  Als de reeks niet op een uitgemolken stripsoap à la ‘XIII’ wil gaan lijken, trekt de auteur er dan ook beter tijdig de stekker uit. (MS)


Rocco
‘DNA cyclus II: Het Doelwit’, Glénat, 48 blz., € 13,50.
***

24 August 2012, 16:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina