Strip Turnhout


Recensie

Bankgeheimen 3 (Richelle & Wachs)

‘Bankgeheimen’. Zucht… Toch niet weer een stripreeks die zich afspeelt in het wereldje van de haute finance . Hadden we nog niet genoeg aan ‘Largo Winch’ en ‘IRS’?

Nee dus. En het zou unfair zijn als we deze reeks geen eerlijke kans zouden geven, want Richelle (‘Achter de schermen van de macht’) heeft een degelijk verhaal op poten gezet dat zeker niet moet onderdoen voor de hiervoor genoemde genregenoten. In dit tweeluik wordt er een onderzoek opgezet naar de financiële malversaties van een liefdadigheidsorganisatie en de beerput die hierbij opengelegd wordt, is er een om ‘Nick Leeson’ tegen te zeggen…

De tekeningen van Wachs ogen nogal sec, maar passen al bij al vrij goed bij het scenario dat zonder al te veel franjes (lees: bijna geen seks) verteld wordt. Alleen jammer van de weliswaar herkenbare, maar lelijke covers die onterecht een ‘goedkope’ serie doen vermoeden. (MS)


Philippe Richelle & Pierre Wachs
‘Bankgeheimen 3’ (deel 1 en 2), Glénat, 48 blz. per deel, €10,50.
***

24 August 2012, 17:26 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina