Strip Turnhout


Recensie

Bankgeheimen 3 (Richelle & Wachs)

‘Bankgeheimen’. Zucht… Toch niet weer een stripreeks die zich afspeelt in het wereldje van de haute finance . Hadden we nog niet genoeg aan ‘Largo Winch’ en ‘IRS’?

Nee dus. En het zou unfair zijn als we deze reeks geen eerlijke kans zouden geven, want Richelle (‘Achter de schermen van de macht’) heeft een degelijk verhaal op poten gezet dat zeker niet moet onderdoen voor de hiervoor genoemde genregenoten. In dit tweeluik wordt er een onderzoek opgezet naar de financiële malversaties van een liefdadigheidsorganisatie en de beerput die hierbij opengelegd wordt, is er een om ‘Nick Leeson’ tegen te zeggen…

De tekeningen van Wachs ogen nogal sec, maar passen al bij al vrij goed bij het scenario dat zonder al te veel franjes (lees: bijna geen seks) verteld wordt. Alleen jammer van de weliswaar herkenbare, maar lelijke covers die onterecht een ‘goedkope’ serie doen vermoeden. (MS)


Philippe Richelle & Pierre Wachs
‘Bankgeheimen 3’ (deel 1 en 2), Glénat, 48 blz. per deel, €10,50.
***

24 August 2012, 17:26 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina