Strip Turnhout


Recensie

Kroepie en Boelie Boemboem: Paniek in Stripland (Bouden)

Achter een bijzonder geestige cover gaat een onderhoudende parodie schuil op de stereotiepen van het Vlaamse beeldverhaal. Tom Bouden, onder meer auteur van de homostrip ‘Flikkerzicht’ en medewerker aan strips als ‘FC De Kampioenen’ en ‘En daarmee basta’, heeft een verhaal gemaakt dat boordevol verwijzingen zit naar de Belgische stripgeschiedenis. Vergeten helden als Rikske en Fikske, Thomas Pips of Dees Dubbel kom je tegen, enkele van de goorste slechteriken uit de geschiedenis van het beeldverhaal, maar ook stripmakers, van Jijé over Bob De Moor tot Franquin of Jef Nys. Wie zijn stripgeschiedenis kent en de actualiteit volgt, mag rekenen op een pak AHA-erlebnissen. De tekenstijl van Bouden is soms wat vlak, maar voor de rest zit dit boekje vol aardige tot erg goede vondsten. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kadertje met daarin de tekst: “Ondertussen, in een ander prentje…” (MG)


Tom Bouden
‘Kroepie en Boelie Boemboem: Paniek in Stripland’, Nouga, 24 blz., €7,95.
***

24 August 2012, 17:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina