Strip Turnhout


Recensie

Conan: Rode Spijkers (Windsor-Smith, Thomas & Howard)

1982. Fier als een gieter kon ik op de speelplaats van de lagere school vol vuur vertellen over het Schwarzenegger-vehikel ‘Conan, The Barbarian’. Het was niet zozeer het armoedige verhaal dat mijn toehoorders interesseerde, maar wel die ‘allereerste tetjes’ die over het witte doek flaneerden. Grofweg 25 jaar later duikt deze sword-and-sorcery-held opnieuw mijn leven binnen, nu in originele, zij het tweedimensionale versie.

Geestelijke vader Howard heeft het megasucces van zijn creatie jammer genoeg niet meer mogen meemaken, aangezien hij al op heel jonge leeftijd gestorven is. Deze ‘Rode Spijkers’ is de laatste Conanstrip die scenarist Thomas en tekenaar Smith op hun palmares hebben staan en dateert ondertussen alweer uit 1973. Op dit moment is men bovendien volop bezig aan een animatieversie van deze strip. Over de inhoud van het verhaal gaan we het niet hebben (die is nl. vrij voorspelbaar), wel over de ongelooflijk verzorgde uitgave van het geheel die – naast de drie originele comics -  ook een overvloed aan extra’s bevat over de auteurs én aangevuld wordt met een karrevracht tekeningen. Het maakt van dit boek niet echt een regulier stripalbum, veeleer een goed gedocumenteerd tijdsdocument. (MS)


Barry Windsor-Smith, Roy Thomas & Robert E. Howard
‘Conan: Rode Spijkers’, Sherpa, 90 blz., € 35.
***

24 August 2012, 16:48 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina