Strip Turnhout


Recensie

Conan: Rode Spijkers (Windsor-Smith, Thomas & Howard)

1982. Fier als een gieter kon ik op de speelplaats van de lagere school vol vuur vertellen over het Schwarzenegger-vehikel ‘Conan, The Barbarian’. Het was niet zozeer het armoedige verhaal dat mijn toehoorders interesseerde, maar wel die ‘allereerste tetjes’ die over het witte doek flaneerden. Grofweg 25 jaar later duikt deze sword-and-sorcery-held opnieuw mijn leven binnen, nu in originele, zij het tweedimensionale versie.

Geestelijke vader Howard heeft het megasucces van zijn creatie jammer genoeg niet meer mogen meemaken, aangezien hij al op heel jonge leeftijd gestorven is. Deze ‘Rode Spijkers’ is de laatste Conanstrip die scenarist Thomas en tekenaar Smith op hun palmares hebben staan en dateert ondertussen alweer uit 1973. Op dit moment is men bovendien volop bezig aan een animatieversie van deze strip. Over de inhoud van het verhaal gaan we het niet hebben (die is nl. vrij voorspelbaar), wel over de ongelooflijk verzorgde uitgave van het geheel die – naast de drie originele comics -  ook een overvloed aan extra’s bevat over de auteurs én aangevuld wordt met een karrevracht tekeningen. Het maakt van dit boek niet echt een regulier stripalbum, veeleer een goed gedocumenteerd tijdsdocument. (MS)


Barry Windsor-Smith, Roy Thomas & Robert E. Howard
‘Conan: Rode Spijkers’, Sherpa, 90 blz., € 35.
***

24 August 2012, 16:48 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina