Strip Turnhout


Recensie

De legers van de veroveraar (Gal, Dionnet & Mantlo)

Met deze special rond enkele kortverhalen van Gal levert Sherpa weer een prachtige uitgave af die – ondanks de forse prijs – de aankoop meer dan waard is. Het zijn niet zozeer de korte verhaaltjes zonder happy end rond een allesvernietigende legertroep die de moeite zijn, maar wel de overweldigende tekeningen van de ons onbekende Jean-Claude Gal. Die laat als het ware de geest van grootmeester Gustave Doré in zijn gedetailleerde prenten doorschemeren. Vooral in het laatste verhaal rond de bouw van een kathedraal kan Gal zich serieus uitleven. Met minutieuze pennentrekken schetst hij de evolutie van de bouwwerken en de grand finale leidt tot heel wat visueel genot.

Deze verhalen verschenen eerder al in het (ter ziele gegane) Franse tijdschrift Métal Hurlant, nadat een verhaal over het oude Rome eerder werd afgewezen door Dupuis. Gal is ondertussen alweer een paar jaar geleden overleden, maar dit prachtige eerbetoon aan zijn werk had ongetwijfeld op heel wat instemmend geknik van zijn kant kunnen rekenen. (MS)


Jean-Claude Gal, Jean-Pierre Dionnet & Bill Mantlo
‘De legers van de veroveraar’, Sherpa, 90 blz., € 29,95.
****

27 August 2012, 12:20 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina