Strip Turnhout


Recensie

De Furox 1: Diaspora (Spruyt)

Het tweede deel van ‘De Bamburgers’ (de strip die hij tekent op scenario van Fritz van den Heuvel) ligt nog maar net in de winkel, of daar is alweer een ander boek van de jonge tekenaar Simon Spruyt. Met steeds vastere hand ontwikkelt Spruyt een internationale tekenstijl die helemaal aansluit bij wat er op dit moment in Frankrijk gebeurt. Ook als scenarist blijkt hij in dit eerste boek waar hij zelf het verhaal voor schreef, zijn mannetje te kunnen staan. ‘De Furox’ is een veelbelovende reeks, die zich afspeelt in de jaren ’30, en met een paar wetenschappers, een ontspoorde nazi en een opgejaagde draak als protagonisten. Opmerkelijk is vooral dat Spruyt er in slaagt een vrij realistische tekenstijl voor de decors en de menselijke hoofdpersonages probleemloos te laten samensmelten met de grappige, karikaturale portrettering van de draak en de andere fabeldieren. Een groot talent, dat stilaan het predikaat veelbelovend aan het afschudden is. (MG)


Simon Spruyt
‘De Furox 1: Diaspora’, Bries, 48 blz., € 14,50.
****

29 August 2012, 16:57 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina