Strip Turnhout


Recensie

De Furox 1: Diaspora (Spruyt)

Het tweede deel van ‘De Bamburgers’ (de strip die hij tekent op scenario van Fritz van den Heuvel) ligt nog maar net in de winkel, of daar is alweer een ander boek van de jonge tekenaar Simon Spruyt. Met steeds vastere hand ontwikkelt Spruyt een internationale tekenstijl die helemaal aansluit bij wat er op dit moment in Frankrijk gebeurt. Ook als scenarist blijkt hij in dit eerste boek waar hij zelf het verhaal voor schreef, zijn mannetje te kunnen staan. ‘De Furox’ is een veelbelovende reeks, die zich afspeelt in de jaren ’30, en met een paar wetenschappers, een ontspoorde nazi en een opgejaagde draak als protagonisten. Opmerkelijk is vooral dat Spruyt er in slaagt een vrij realistische tekenstijl voor de decors en de menselijke hoofdpersonages probleemloos te laten samensmelten met de grappige, karikaturale portrettering van de draak en de andere fabeldieren. Een groot talent, dat stilaan het predikaat veelbelovend aan het afschudden is. (MG)


Simon Spruyt
‘De Furox 1: Diaspora’, Bries, 48 blz., € 14,50.
****

29 August 2012, 16:57 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina