Strip Turnhout


Recensie

Lupus – boek 1 (Peeters)

Frederik Peeters kan bij ons niet veel verkeerd doen, sinds hij met ‘Pilules Bleues’ één van de mooiste stripromans ooit heeft gemaakt. Met ‘Lupus’, een in het Frans al voltooid vierluik, tapt hij uit een heel ander vaatje. Wie alleen de oppervlakte bekijkt zou ‘Lupus’ sciencefiction kunnen noemen. Maar uiteindelijk is de reeks, genoemd naar het hoofdpersonage, veel meer dan dat. ‘Lupus’ is vooral een mooie psychologische strip over de relatie tussen Lupus en Sanaa, een meisje dat hij op reis leert kennen en die meteen zijn reisgezel wordt. Ze omschrijft zichzelf als een zwart gat, anti-materie, “de belichaming van het eeuwige zwerven”. Samen slaan ze op de vlucht, ze kunnen niet anders, voor wie is niet meteen duidelijk. (MG)


Frederik Peeters
‘Lupus – boek 1’, Uitgeverij Bee Dee, 96 blz., € 19,95.
****

29 August 2012, 17:31 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina