Strip Turnhout


Recensie

Lupus – boek 1 (Peeters)

Frederik Peeters kan bij ons niet veel verkeerd doen, sinds hij met ‘Pilules Bleues’ één van de mooiste stripromans ooit heeft gemaakt. Met ‘Lupus’, een in het Frans al voltooid vierluik, tapt hij uit een heel ander vaatje. Wie alleen de oppervlakte bekijkt zou ‘Lupus’ sciencefiction kunnen noemen. Maar uiteindelijk is de reeks, genoemd naar het hoofdpersonage, veel meer dan dat. ‘Lupus’ is vooral een mooie psychologische strip over de relatie tussen Lupus en Sanaa, een meisje dat hij op reis leert kennen en die meteen zijn reisgezel wordt. Ze omschrijft zichzelf als een zwart gat, anti-materie, “de belichaming van het eeuwige zwerven”. Samen slaan ze op de vlucht, ze kunnen niet anders, voor wie is niet meteen duidelijk. (MG)


Frederik Peeters
‘Lupus – boek 1’, Uitgeverij Bee Dee, 96 blz., € 19,95.
****

29 August 2012, 17:31 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina