Strip Turnhout


Recensie

Trunk 1: De onbekende soldaat (Ritstier & Oosterveer)

Het auteursteam dat ook achter de belevenissen van de leukogende mysteriejaagster Nicky Saxx zit, laat nu het eerste deel van ‘Trunk’ op de wereld los. Trunk is een ex-soldaat die zich heeft omgeschoold tot privédetective. Omdat deze imposante avonturier tijdens de oorlog zijn linkerarm is kwijtgeraakt, beschikt hij nu over een indrukwekkende prothese vol gadgets die hij tijdens zijn woeste avonturen wel kan gebruiken.

Het scenario is spijtig genoeg niet van die aard dat het een beklijvende indruk achterlaat en verwijst net iets te vaak naar bekendere Amerikaanse voorbeelden als ‘Daredevil’, ‘Sin City’ en ‘Hellboy’. Door een overdosis  aan monsters (vampiers, weerwolven, zombies, …) lijkt het of Ritstier zijn eigen verhaal niet meer au serieux neemt en het is niet helemaal duidelijk of dat wel de bedoeling is.

Oosterveer levert degelijk tekenwerk af met veel knappe perspectiefwisselingen, maar de inkleuring van het album komt de donkere sfeer niet altijd ten goede. Het potentieel is er, maar als Trunk een blijvertje wil worden, zal er toch uit een origineler vaatje moeten getapt worden. (MS)


Willem Ritstier & Minck Oosterveer
‘Trunk 1: De onbekende soldaat’, Bee Dee, 52 blz., € 9,95.
**

29 August 2012, 17:21 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina