Strip Turnhout


Recensie

Zinloos geweld. Teken(ingen) des tijds (Diversen)

Enige argwaan is op zijn plaats bij projecten die varen onder de vlag ‘voor het goede doel’. Meestal betekent dit dat enkele goedbedoelende lieden artiesten of kunstenaars die wel wat beters te doen hebben (hun brood verdienen bijvoorbeeld), kosteloos willen engageren voor hun goede zaak. Een vraag waar in veel gevallen moeilijk nee op te zeggen valt. Het levert in de regel boeken, cd’s of tentoonstellingen op waarbij op onze overbodigheidsmeter de wijzer alvast voortdurend in het rood gaat. Met een occasionele uitschieter als het door Zadie Smith samengestelde ‘Het boek van andere mensen’ als uitzondering die de regel bevestigt.

‘Zinloos geweld’, een verzameling cartoons, strips en illustraties die zich uitspreken tegen zinloos geweld, ontkomt niet aan het beschreven euvel.  Goede bedoelingen genoeg, maar als geheel maakt het toch een bij mekaar geveegde indruk. Sommige deelnemers maken nieuw werk, andere recycleren. De ene heeft zich er gemakkelijk van af gemaakt, de andere heeft er duidelijk goed over nagedacht. Het levert een ratjetoe op waarbij je een paar keer hardop moet lachen, maar even zoveel keer de schouders ophaalt. Voorstanders van zinloos geweld, als die er al zouden zijn, gaan hiermee niet bekeerd worden. (TH)


Diversen
Zinloos geweld. Teken(ingen) des tijds’, Oogachtend, 80 blz., € 12,50.
*

24 August 2012, 17:13 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina