Strip Turnhout


Recensie

De tweede kus 3: Hanne (Conz)

Growing up in public. Dat is de weg die de Leuvense stripmaker Conz de voorbije jaren heeft afgelegd. Een als mini-album verschenen kortverhaal over Turnhout niet meegeteld is dit zijn vierde album, en in elk album zag je Conz met rasse schreden vooruitgang maken. Dat hij in de eerste plaats een erg goed verteller is, die vaart in een verhaal krijgt, voor ongewone vertelstandpunten durft te kiezen en er ook nog mee wegkomt, blijkt ook weer uit ‘Hanne’. Daarbij laat hij zich met nadruk beïnvloeden door film (de openingscène roept herinneringen op aan ‘Apocalypse Now’) en beeldende kunsten (Goya is in een scène met vleermuizen niet ver weg). Het levert een paar pakkende beelden op, die meteen op je netvlies blijven hangen. In ‘De tweede kus’ als geheel (dit album is het derde en afsluitende deel) slaagt Conz er in om niet voor de hand liggende onderwerpen en thema’s op een toegankelijke, schijnbaar lichtvoetige manier te behandelen. Hoog tijd voor een integrale (bijvoorbeeld op romanformaat) die de drie albums bundelt. (TH)


Conz
‘De tweede kus 3: Hanne’, Oogachtend, geen paginering, € 14.
***

24 August 2012, 17:58 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina