Strip Turnhout


Recensie

Kampong Boy (Lat)

Met een beetje goede wil zou je ‘Kampong Boy’ een Maleisische versie van ‘De kleine Nicolas’ van Sempé en Goscinny kunnen noemen. Met nadruk zeggen we ‘met een beetje goede wil’, want hoewel ook ‘Kampong Boy’ het bij wijlen erg geestige, dan weer ontroerende verhaal vertelt van een opgroeiend jongetje dat met verwondering naar de wereld van de volwassenen kijkt, zijn er toch grote verschillen. De verteltrant vooral, die een heel andere, minder humoristische, eerder weemoedige toon hanteert. Het tekenwerk van Lat – een van de grote politieke tekenaars van Zuidoost-Azië – is zonder meer een revelatie. Heel mooi, heel efficiënt, heel persoonlijk. En tegelijk ook heel universeel. ‘Kampong Boy’ (de oorspronkelijke versie is al bijna dertig jaar oud) is het eerste deel van een autobiografische reeks. We kunnen haast niet wachten tot Catullus ook de resterende delen vertaalt. (TH)


Lat
‘Kampong Boy’, Catullus, geen paginering, €16,95.
****

24 August 2012, 17:41 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina