Strip Turnhout


Recensie

Kampong Boy (Lat)

Met een beetje goede wil zou je ‘Kampong Boy’ een Maleisische versie van ‘De kleine Nicolas’ van Sempé en Goscinny kunnen noemen. Met nadruk zeggen we ‘met een beetje goede wil’, want hoewel ook ‘Kampong Boy’ het bij wijlen erg geestige, dan weer ontroerende verhaal vertelt van een opgroeiend jongetje dat met verwondering naar de wereld van de volwassenen kijkt, zijn er toch grote verschillen. De verteltrant vooral, die een heel andere, minder humoristische, eerder weemoedige toon hanteert. Het tekenwerk van Lat – een van de grote politieke tekenaars van Zuidoost-Azië – is zonder meer een revelatie. Heel mooi, heel efficiënt, heel persoonlijk. En tegelijk ook heel universeel. ‘Kampong Boy’ (de oorspronkelijke versie is al bijna dertig jaar oud) is het eerste deel van een autobiografische reeks. We kunnen haast niet wachten tot Catullus ook de resterende delen vertaalt. (TH)


Lat
‘Kampong Boy’, Catullus, geen paginering, €16,95.
****

24 August 2012, 17:41 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina