Strip Turnhout


Recensie

Billy Wild: Maar waar is Linus toch? (Ceka & Griffon)

Billy is een eenzame jongen, een loser die niemand wil kennen, totdat hij zijn lot in handen legt van een zekere Linus… Scenarist Ceka hertaalt hier op eigenzinnige wijze de Faustmythe en situeert het geheel in het Wilde Westen, waar het zielige watje zich ontpopt tot een gevreesde revolverheld.

Scenariogewijs springen er dus niet echt de vonken af en het is vooral nieuwkomer Griffon die de drive erin houdt door zijn wel heel particuliere tekenstijl. Het lijkt wel of hij voor de creatie van het hoofdpersonage Morris’ Phil IJzerdraad door een Kamagurkamangel heeft gehaald. Ook de rest van de personages lijken eerder thuis te horen in de formolbokalen van een illegaal rariteitenkabinet dan in een cowboyverhaal. Bovendien springt Griffon heel inventief om met zijn bladschikking, zodat het verhaal als een onstuitbare stampede voorbijdendert. In Frankrijk verschenen deze twee albums als één lang verhaal en het tweede (en laatste) tweeluik moet er deze maand verschijnen.  (MS)


Ceka (Eric Lasnel), Guillaume Griffon
‘Billy Wild: Maar waar is Linus toch?’ (2 delen), Saga Uitgaven, 48 blz. per deel, € 7,99 per deel.
****

24 August 2012, 16:45 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina