Strip Turnhout


Recensie

Het buitensporige leven van de nylon man (Hermann & Kirstein)

Met ‘Het buitensporige leven van de nylon man’ voegt Hermann een wel erg vreemd album toe aan zijn oeuvre, maar wat ons betreft verdient het een welgemikte rochel richting kwispedoor, want het is op alle vlakken een ondermaats album. Het absurde scenario van Hermann-fan Kirstein mag natuurlijk nergens op slaan, maar als alle halfbakken vondsten systematisch de vaart uit het – sowieso al flinterdunne – verhaal halen, dan haakt de gemiddelde lezer al snel af. Zelf maakt de uitgever de vergelijking met Monty Python, maar in tegenstelling tot Kirstein hadden die wél door dat een langer verhaal nét dat ietsje meer mocht zijn dan een kapstok waar wat absurde jokes aan hangen. Hermann mag voor mijn part nog honderd fans van het eerste uur een plezier doen door hun scenario uit te tekenen, maar een artiest van zijn kaliber mag nooit zo’n haastwerk van de persen laten rollen. Het is moedig dat een oude rot als Hermann zichzelf wil blijven uitvinden, maar een ervaren schoenmaker blijft toch best in de buurt van zijn leest. (MS)


Hermann & Kirstein
‘Het buitensporige leven van de nylon man’, Saga, 48 blz., € 7,99.
*

22 August 2012, 16:27 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina