Strip Turnhout


Recensie

Het buitensporige leven van de nylon man (Hermann & Kirstein)

Met ‘Het buitensporige leven van de nylon man’ voegt Hermann een wel erg vreemd album toe aan zijn oeuvre, maar wat ons betreft verdient het een welgemikte rochel richting kwispedoor, want het is op alle vlakken een ondermaats album. Het absurde scenario van Hermann-fan Kirstein mag natuurlijk nergens op slaan, maar als alle halfbakken vondsten systematisch de vaart uit het – sowieso al flinterdunne – verhaal halen, dan haakt de gemiddelde lezer al snel af. Zelf maakt de uitgever de vergelijking met Monty Python, maar in tegenstelling tot Kirstein hadden die wél door dat een langer verhaal nét dat ietsje meer mocht zijn dan een kapstok waar wat absurde jokes aan hangen. Hermann mag voor mijn part nog honderd fans van het eerste uur een plezier doen door hun scenario uit te tekenen, maar een artiest van zijn kaliber mag nooit zo’n haastwerk van de persen laten rollen. Het is moedig dat een oude rot als Hermann zichzelf wil blijven uitvinden, maar een ervaren schoenmaker blijft toch best in de buurt van zijn leest. (MS)


Hermann & Kirstein
‘Het buitensporige leven van de nylon man’, Saga, 48 blz., € 7,99.
*

22 August 2012, 16:27 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina