Strip Turnhout


Recensie

Sagen van de Tafelronde 2: Het witte hert (Le Breton, Demare, Briclot & Pacurariu)

Ridders zijn weer hip! Onze eigenste Rode Ridder heeft een vierde adem gekregen en reeksen als ‘Arthur’ en ‘Kaamelott’ doen het commercieel gezien vrij goed. Deze ‘Sagen’ vissen in dezelfde fabelvijver en zo krijg je wel regelmatig een déjà-lu-gevoel, aangezien de vele Arthur- en Lancelotverhalen nu wel genoegzaam bekend zijn bij het grote publiek. Scenarist Le Breton (‘De legenden van Korrigan’) legt in deze reeks vooral de nadruk op het mystieke aspect van de verhalen, zonder dat daarom aan actie ingeboet moet worden. In dit tweede album vind je weer vier verhalen terug, allemaal getekend door  verschillende auteurs. Die hanteren wel min of meer dezelfde lijnvoering, zodat er niet echt sprake is van een interne stijlbreuk. Jammer genoeg halen niet alle auteurs hetzelfde niveau als  tekenaar Briclot die met zijn feeërieke schilderijen en sfeervolle covers de meeste aandacht naar zich toe trekt. Zo kun je je niet van de indruk ontdoen dat deze reeks net dat ietsje meer had kunnen zijn. (MS)

Ronan Le Breton, Nicolas Demare, Aleksi Briclot & Christi Pacurariu
‘Sagen van de Tafelronde 2: Het witte hert’, Daedalus, 48 blz., € 15,95.
***

22 August 2012, 17:42 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina