Strip Turnhout


Overzichtstentoonstelling Didier Comès in Luik

In het Museum voor Schone Kunsten in Luik loopt nog tot 16 september 2012 een overzichtstentoonstelling met werk van de Belgische striptekenaar Didier Comès. Deze staat vooral bekend omwille van zijn sterke zwart-wittekeningen, waarvan de bezoeker van de tentoonstelling nu een ruime selectie aan originelen te zien krijgt. De tentoonstelling komt er naar aanleiding van de heruitgave in het Frans én het Nederlands, door uitgeverij Casterman, van De schaduw van de raaf (L’ombre du corbeau), een album dat al jaren niet meer verkrijgbaar was. Samen met De dorpsgek van Schoonvergeten (Silence) behoort dit album tot het meest bekende werk van Comès.

De retrospectieve wil de volledige stripcarrière van Didier Comès in beeld brengen. Zowel thematisch als chronologisch komen de verschillende aspecten van zijn werk aan bod. Van zijn jeugdwerk bij onder meer Le Soir Jeunesse en Spirou tot zijn meer recente maar vaak minder bekende albums: de expo is een ontdekkingstocht door de sfeervolle zwart-witwereld van de auteur en tekenaar.

Comès ontvangt ook twee andere bekende namen uit de stripwereld, die op de tentoonstelling weliswaar geen tekenwerk zullen presenteren. Van Frank Pé (o.m. Ragebol) zijn er bronzen beelden te zien. Van Claude Renard (o.m. De medianen van Cymbiola, samen met François Schuiten) worden gebeeldhouwde stenen en andere sculpturen getoond.

Meer info over de tentoonstelling is te vinden op de website van het Luikse Museum voor Schone Kunsten.

21 August 2012, 14:19 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina