Strip Turnhout


Sam De Buysscher ontwerpt affiche voor 76ste Boekenbeurs

Gisteren vond in Antwerpen de zeventiende editie van de Cultuurmarkt van Vlaanderen plaats, een jaarlijks evenement dat het startschot geeft voor het nieuwe cultuurseizoen. Naast een infomarkt, waar bijna 200 organisaties uit de Vlaamse kunst- en cultuursector hun programma voorstelden aan het publiek, was er in de Antwerpse binnenstad ook een ruim aanbod aan gratis optredens.

De 76ste editie van de Boekenbeurs werd eveneens tijdens de Cultuurmarkt voorgesteld. Het jaarlijkse boekenfeest, dat van 31 oktober tot en met 11 november in Antwerp Expo plaatsvindt, krijgt dit jaar een sympathieke en onversaagde Boekenheld als symbool. Die boekenheld werd ontworpen door de Antwerpse cartoonist en illustrator Sam De Buysscher. De Boekenheld is een gespierd, lijvig boek in supermanoutfit: een duidelijk signaal dat het papieren boek (ondanks de opmars van zijn digitale tegenhanger) nog steeds stevig in zijn schoenen staat.

Sam De Buysscher is illustrator, cartoonist en grafisch vormgever. Hij is onder meer bekend van zijn artwork voor mede-Antwerpenaar Alex Agnew. Zijn werk werd opgenomen in Hic Sunt Leones 2, een uitgave van stripuitgeverij Bries uit 2007 waarin jong Vlaams tekentalent (zowel op het gebied van illustratie als strips) in de kijker werd gezet. Hij werkte ook mee aan Jommekes bij de vleet, een album dat in 2010 verscheen ten voordele van de vzw Kinderkankerfonds en waarvoor 60 Vlaamse striptekenaars en cartoonisten een bijdrage leverden. Hij is professioneel actief onder de naam Toy Factory.

De website van de Boekenbeurs staat sinds dit weekend online. Hou deze website zeker in de gaten voor de nieuwste info over het programma en de auteurs die er zullen signeren.

27 August 2012, 14:49 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina