Strip Turnhout


Recensie

La Gaume de Servais (Billion)

Reisgidsen, nee, daar doen we hier op deze bladzijden niet aan. Maar als het echt moet, maken wij natuurlijk graag een uitzondering. Fotograaf en dichter Dominique Billion trok met de strips van Jean-Claude Servais in de hand door de Gaume, de streek rond Virton, Torgny en Chassepierre, waar Servais (die zelf in de streek woont) nagenoeg al zijn verhalen situeert. Dat resulteerde in het beeldige boek ‘La Gaume de Servais’.

Billion beschrijft de streek tijdens de opeenvolging van de verschillende maanden en seizoenen, en illustreert dat rijkelijk met prenten uit de strips van Servais en prachtige foto’s. De bijhorende tekst verliest zich af en toe wat in wolligheid, maar als geheel biedt dit boek een verhelderende inkijk in de wereld van de meest Waalse van alle Belgische stripmakers. Achteraan vind je de beschrijving van een tocht door de Gaume, waarbij je hopen decors uit de boeken van Servais tegenkomt. Een handig plannetje moet de praktische realisatie van één en ander vergemakkelijken. (TH)

Dominique Billion,
‘La Gaume de Servais’, Weyrich, 192 blz., € 32. (Franstalig)
***


14 September 2012, 15:34 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina