Strip Turnhout


Recensie

War and dreams 1: Tussen de twee kapen (Charles & Charles)

Dat een echtpaar er ook best een vruchtbare professionele relatie op na kan houden, bewijzen Maryse en Jean-François Charles weer met deze nieuwe reeks. Na hun geslaagde samenwerking voor ‘India Dreams’ waarin de liefdesperikelen van drie generaties vrouwen gevolgd werden, krijgen we nu een lovestory voorgeschoteld die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een Duitse soldaat keert na al die jaren terug naar de Noord-Franse kust om te kijken wat er van zijn toenmalige geliefde geworden is.

Hoewel het scenario soms neigt naar de kleffe zeemzoetigheid van een stukgelezen stationsroman, hebben de personages toch voldoende diepgang om een heel album te blijven boeien.

J.F. Charles’ aquarellen zijn zonder meer knap, maar schieten soms tekort bij de close-ups, alsof de personages hun emoties niet willen tonen. Na deze cyclus volgt er ook nog een reeks ‘African Dreams’. (MS)


Maryse Charles, Jean-François Charles,
’War and dreams 1: Tussen de twee kapen’, Casterman, 48 p., € 12,50.
***

14 September 2012, 16:21 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina