Strip Turnhout


Recensie

War and dreams 1: Tussen de twee kapen (Charles & Charles)

Dat een echtpaar er ook best een vruchtbare professionele relatie op na kan houden, bewijzen Maryse en Jean-François Charles weer met deze nieuwe reeks. Na hun geslaagde samenwerking voor ‘India Dreams’ waarin de liefdesperikelen van drie generaties vrouwen gevolgd werden, krijgen we nu een lovestory voorgeschoteld die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een Duitse soldaat keert na al die jaren terug naar de Noord-Franse kust om te kijken wat er van zijn toenmalige geliefde geworden is.

Hoewel het scenario soms neigt naar de kleffe zeemzoetigheid van een stukgelezen stationsroman, hebben de personages toch voldoende diepgang om een heel album te blijven boeien.

J.F. Charles’ aquarellen zijn zonder meer knap, maar schieten soms tekort bij de close-ups, alsof de personages hun emoties niet willen tonen. Na deze cyclus volgt er ook nog een reeks ‘African Dreams’. (MS)


Maryse Charles, Jean-François Charles,
’War and dreams 1: Tussen de twee kapen’, Casterman, 48 p., € 12,50.
***

14 September 2012, 16:21 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina