Strip Turnhout


Recensie

The Marvel Encyclopedia. The definitive guide to the characters of the Marvel universe

Opgelet! Dit is geen geschiedenis van Marvel, één van de belangrijkste producenten van Amerikaanse comics. Dit boek bevat geen informatie over de geschiedenis van een bepaalde reeks, over de tekenaars en de schrijvers en over de publicatiehistoriek van sommige titels. Dat – om een voorbeeld te noemen – het personage Electra uit de koker van Frank Miller komt, krijg je in dit boek niet te lezen. Deze encyclopedie behandelt – naar analogie met de eerder verschenen ‘DC Comics Encyclopedia’ – enkel de eigenschappen en de historiek van meer dan 1.000 netjes alfabetisch gerangschikte personages en superhelden. Het is een rijkelijk geïllustreerd naslagwerk voor Marvel-afficionados én voor al wie geïnteresseerd is in verbasterde Griekse of Noorse mythologie, freaks, robots, mutanten, etc. Ook het aantal verschillende soorten superkrachten is indrukwekkend; de fantasie van de makers lijkt schier eindeloos, en gaat heel wat verder dan Spider-Man, Fantastic Four, (Mighty) Thor of The Thing, wellicht de bekendste karakters uit de Marvel-stal.

Wat dacht u bijvoorbeeld van The Blob? “Once a lowly carnival freak, 976 lbs. Superhuman strength and durability. Fatty body can absorb bullets, even artillery shells, and is impervious to injury; however eyes, ears, nose and mouth are not as injury-resistant. When he plants himself firmly, the Blob bonds with the ground beneath him. (…) It’s almost impossible for an outside force to dislodge him.” Of gaat u liever uit eten met Pretty Persuasions? “Can manipulate the pleasure centers of the brain, particularly in men (ability to influence the sexual drives).” Interessant toch! (JS)


‘The Marvel Encyclopedia. The definitive guide to the characters of the Marvel universe’, DK, 352 blz., ca. € 40. (Engelstalig)
***

14 September 2012, 16:40 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina