Strip Turnhout


Recensie

De maagd en de neger 1: Papa en Sofie (Vanistendael)

Toen we in Stripgids een fragment uit dit boek voorpubliceerden, hadden we nooit kunnen denken dat het zo’n vaart zou lopen. Zelfs niet toen we schreven dat ‘De maagd en de neger’ wel eens de nieuwe stripsensatie zou kunnen worden. Enkele maanden later bleek Judith Vanistendael gelanceerd als één van de beste en belangrijkste Vlaamse stripmakers van haar generatie. Terecht. ‘De maagd en de neger’ is wellicht het beste Vlaamse stripdebuut sinds jaren, door de combinatie van uitstekend tekenwerk in een zwierige, Frans aandoende stijl (die ons in ieder geval meer aan Frederik Peeters, Christophe Blain of Dupuy & Berberian doet denken dan aan de overal als invloed genoemde Marjane Satrapi) met een bijzonder goed verteld verhaal. Een strip die hout snijdt, ergens over gaat en bijzonder goed gemaakt en verteld is. De hype moet u niet geloven, lees gewoon het boek. (TH)


Judith Vanistendael,
‘De maagd en de neger 1: Papa en Sofie’, Oog & Blik/De Harmonie, 64 blz., € 13,50.
*****

14 September 2012, 16:04 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina