Strip Turnhout


Recensie

Guust 50. 1957-2007 (Franquin, Jannin & Delporte)

Guust Flater bestond in 2007 een halve eeuw en dat hebben we geweten. Naast de grote retrospectieve rond zijn bedenker André Franquin in Brussel kon je in de boekhandel terecht voor een feestalbum dat een staalkaart biedt van al het fraais dat Guust in huis had. Vooral gerecycleerd materiaal, dat al in de reguliere Guust-albums staat, aangevuld met een paar onbekende tekeningen. We mogen er nu echt wel van uitgaan dat er geen nieuw materiaal meer ontdekt zal worden. Opgewarmde kost dus, zal u zeggen, en ongetwijfeld hebt u gelijk. Maar deze opgewarmde kost blijft zo ongelooflijk véél beter dan veel nieuwe gerechten die ons dezer dagen worden voorgeschoteld, dat we er met plezier onze tanden nog eens inzetten. (TH)

Franquin (met F. Jannin en Y. Delporte),
‘Guust 50. 1957-2007’, Marsu Productions, 48 blz., € 5,25
****

14 September 2012, 16:31 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina