Strip Turnhout


Recensie

Les enquêtes du Colonel Clifton (Macherot)

Raymond Macherot is één van de grote tekenaars uit de hoogdagen van de weekbladen Robbedoes en Kuifje, en bovendien een van de weinigen die voor alletwee de bladen heeft gewerkt. En hoewel hij met ‘Snoesje’, ‘Chlorophyl’ en ‘Clifton’ toch een paar klassieke reeksen opstartte, is zijn werk niet meer op de Nederlandse markt beschikbaar. We moeten het voorlopig stellen met deze bundeling van de drie albums die Macherot over de Britse speurder-boy-scout-op-leeftijd Clifton maakte. Dat boek verscheen in de feestreeks naar aanleiding van het zestigjarig bestaan van uitgeverij Le Lombard. Een prachtige verzameling albums van verschillende auteurs, met hoogtepunten uit de geschiedenis van de uitgeverij en het weekblad Kuifje. Jammer genoeg alleen in het Frans beschikbaar.

Clifton werd later door verschillende andere tekenaars verdergezet, maar geen van hen slaagde erin de charme en de sfeer te benaderen waar Clifton en de zijnen in 1960 over beschikten, toen ze aan de fantasie van Macherot ontsproten. (TH)


Raymond Macherot,
‘Les enquêtes du Colonel Clifton’, Le Lombard, 104 blz., € 24 (Franstalig)
****

14 September 2012, 16:08 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina