Strip Turnhout


Recensie

Magasin General 2: Serge (Loisel & Tripp)

Met dit tweede deel lijkt de trilogie ‘Magasin General’ van de Canadese tandem Loisel & Tripp goed op weg om een stripklassieker te worden.

Draaide het verhaal in het eerste deel nog hoofdzakelijk rond de weduwe Marie, die alle problemen heeft om het hoofd boven water te houden in een fictief Canadees dorpje, in dit tweede deel is het de inwijkeling Serge, die zich stilaan onmisbaar maakt. Het verhaal kabbelt heerlijk rustig verder en er wordt uitgebreid tijd gemaakt om de verschillende personages te leren kennen. De onderhuidse spanning en verborgen intriges zorgen ervoor dat je toch zonder problemen bij de les blijft.

De auteurs werkten niet alleen samen aan het scenario, ook de tekeningen knutselden ze gezamenlijk in elkaar. Met dit grandioos album overtreffen ze zo het uitstekende solowerk van Loisel, ‘Peter Pan’ en ‘Op zoek naar de tijdvogel’. (MS)


Régis Loisel & Jean-Louis Tripp,
‘Magasin General 2: Serge’, Casterman, 72 p., € 14,95
*****

14 September 2012, 16:56 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina