Strip Turnhout


Recensie

Achter de schermen van de macht 7: verdwijningen (Richelle)

Het zevende album van de politiereeks ‘Achter de schermen van de macht’ is het eerste dat Philippe Richelle tekent. Hij nam in de vorige zes albums enkel het scenario voor zijn rekening, terwijl Jean-Yves Delitte het tekenwerk verzorgde. Maar Delitte trok de deur met een stevige bons achter zich dicht, en verkaste naar uitgeverij Glénat. Dan stak Richelle zelf de handen maar aan de ploeg. Wij vinden het in ieder geval geen goed idee van Richelle om zelf te gaan tekenen. De decors kunnen er nog mee door, zonder in de prijzen te vallen, maar de menselijke figuren zijn ondermaats. Richelle slaagt er niet in zijn statische figuren tot leven te brengen, daarnaast vertonen ze ook eigenaardigheden op anatomisch vlak. Het scenario van deze ‘polar’ bevat daarnaast te veel clichés eigen aan het genre. Het wordt daarmee een net iets te vrijblijvende oefening. Bepaalde details in het begin van het album werken bovendien verwarrend. Een tweede lezing van het verhaal lost dat op, maar de vraag is of zoiets een goed teken is. De afloop van dit politieonderzoek lezen we in deel acht. (JV)

Richelle,
‘Verdwijningen’, Casterman, 48 blz, € 9,80.
**

14 September 2012, 17:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina