Strip Turnhout


Recensie

Alleen 1: Spoorloos (Gazzotti & Vehlmann)

Stel: je wordt ’s morgens wakker en de hele stad is leeg. Je ouders zijn weg, je vriendjes zijn weg, je leraars zijn weg, de straten zijn uitgestorven. Het is wat vijf kinderen overkomt in de kinderstrip ‘Alleen’, bekroond in de categorie jeugd op het festival van Angoulême. In dit eerste deel zien we hoe de kinderen mekaar ontmoeten in de lege stad, hoe ze enkele akelige ontdekkingen doen en hoe ze snel nader tot mekaar groeien. Maar wat er nu precies aan de hand is en waar iedereen zo plots gebleven is, komen we pas in deel 2 ‘De meester van de messen’, te weten. Vakwerk van de maker van ‘Soda’, die ook voor een prachtige cover zorgde. (TH)


Gazzotti & Vehlmann,
‘Alleen 1: Spoorloos’, Dupuis, 56 blz., € 5,25.
***

14 September 2012, 16:24 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina