Strip Turnhout


Recensie

Mooie navels 1: Wie denk je dat je bent? (Delaf & Dubuc)

Wanneer een nieuwe stripreeks voorgepubliceerd wordt in het weekblad Joepie, is de ambitie meteen duidelijk gesteld: de vrouwelijke tiener verleiden. En, wonder boven wonder, zoiets hoeft niet per se tot een middelmatige strip te leiden, zoals het eerste album van ‘Mooie Navels’ duidelijk demonstreert. Delaf hanteert een mooie, zwierige en expressieve tekenstijl die ons zeer bekoort, Dubuc verzorgt de scenario’s. Fijn daarbij is dat de gags verbonden zijn door een rode draad, waardoor het album ook meteen een verhaal an sich vormt. De personages evolueren en dat maakt het geheel veel sterker. Hoofdpersonage is de slungelige bonenstaak Karin, die in haar ‘vriendinnen’ vreemd genoeg haar grootste antagonisten vindt. De ideeën zijn af en toe wat belegen – gemeenplaatsen over tienermeidensmart zijn in dit genre mogelijk onvermijdelijk – maar gemiddeld genomen hebben we ons bij de lectuur erg goed vermaakt. (JV)

Delaf & Dubuc,
‘Mooie navels 1: Wie denk je dat je bent?’, Dupuis, 46 blz., € 5,25.
***

14 September 2012, 15:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina