Strip Turnhout


Recensie

Spookmaterie: Alfa (Douay, Fléchard & Häfliger)

Een man ontwaakt in een gigantisch ruimteschip: naakt, eenzaam, wanhopig, zonder geheugen… In een poging  zijn vergeten leven te reconstrueren, begint hij een eindeloze tocht door het schip en stoot hij op een gegeven moment op een immens fresco (van de hand van inkleurster Häfliger) waarin de geschiedenis van het schip verteld wordt.

De auteurs slagen erin om je onmiddellijk bij de keel te grijpen en je geraakt gebiologeerd door de zoektocht van de eenzame man. De haast expressionistische tekenstijl van Douay wordt nog eens extra geaccentueerd door een doordachte beeldvoering en uitgekiende perspectiefwisselingen. Hoewel het om een trilogie gaat (Bèta en Delta volgen nog), is dit eerste deel perfect als los verhaal te lezen. Het hele Griekse alfabet verstrippen lijkt ons geen goed idee, maar als de volgende twee delen evenveel kwaliteit bieden als dit eerste, mogen er nog wel wat lettertjes volgen… (MS)


Stéphane Douay, Hugues Fléchard & Irène Häfliger,
‘Spookmaterie: Alfa’, Dupuis (Impressies), 48 blz., € 13.
***

14 September 2012, 16:23 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina