Strip Turnhout


Recensie

De Azuren Boeddha, deel 2 (Cosey)

De Zwitserse tekenaar Cosey heeft met een heel persoonlijke tekenstijl en verhalen die zich voor een groot deel in de Himalaya afspelen een heel eigen plaats in de wereld van het Europese beeldverhaal veroverd. Eerst deed hij van zich spreken met de reeks Jonathan, later ging hij zich toeleggen op volwassen beeldromans als het meesterlijke ‘Op zoek naar Peter Pan’ of ‘Reis naar Italië’.

Met ‘De Azuren Boeddha’ (met dit tweede deel is het verhaal compleet) blijft Cosey trouw aan zichzelf. In essentie is dit album een liefdesverhaal, dat zich in de Verenigde Staten en vooral Tibet afspeelt. Vertel- en tekentechnisch moet je Cosey niks meer leren, hij is een vakman ‘pur sang’. Maar de gemiddelde kwaliteit van zijn werk is erg hoog, zodat je als lezer de lat ook altijd hoger gaat leggen. En dan vind je het jammer dat Cosey niet wat meer ademruimte genomen heeft (of gekregen heeft) om de ontknoping van het verhaal vorm te geven. Nu hebben we de indruk dat het wat afgehaspeld wordt. (ZS)


Cosey,
‘De Azuren Boeddha, deel 2’, Dupuis, 80 blz., € 7,90.
***

14 September 2012, 17:19 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina