Strip Turnhout


Recensie

De Azuren Boeddha, deel 2 (Cosey)

De Zwitserse tekenaar Cosey heeft met een heel persoonlijke tekenstijl en verhalen die zich voor een groot deel in de Himalaya afspelen een heel eigen plaats in de wereld van het Europese beeldverhaal veroverd. Eerst deed hij van zich spreken met de reeks Jonathan, later ging hij zich toeleggen op volwassen beeldromans als het meesterlijke ‘Op zoek naar Peter Pan’ of ‘Reis naar Italië’.

Met ‘De Azuren Boeddha’ (met dit tweede deel is het verhaal compleet) blijft Cosey trouw aan zichzelf. In essentie is dit album een liefdesverhaal, dat zich in de Verenigde Staten en vooral Tibet afspeelt. Vertel- en tekentechnisch moet je Cosey niks meer leren, hij is een vakman ‘pur sang’. Maar de gemiddelde kwaliteit van zijn werk is erg hoog, zodat je als lezer de lat ook altijd hoger gaat leggen. En dan vind je het jammer dat Cosey niet wat meer ademruimte genomen heeft (of gekregen heeft) om de ontknoping van het verhaal vorm te geven. Nu hebben we de indruk dat het wat afgehaspeld wordt. (ZS)


Cosey,
‘De Azuren Boeddha, deel 2’, Dupuis, 80 blz., € 7,90.
***

14 September 2012, 17:19 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina