Strip Turnhout


Recensie

Papyrus 29: Het eiland van de dode koningin (De Gieter)

Lucien De Gieter levert ondertussen alweer de 29ste aflevering af van zijn succesnummer ‘Papyrus’. Een reeks vooral gericht op een jonger publiek, wat hier blijkbaar een reden is om de lat lager te leggen. Niet alleen het hoofdpersonage heeft als vanouds weinig om het lijf, dat geld hier ook voor het scenario. Een echte plot of een boeiende verhaallijn vinden we niet. Een aantal avontuurlijke scènes volgen elkaar op. De tekeningen van de Gieter zijn de ene keer al wat geslaagder dan de andere, met vreemd genoeg de klungelige cover als dieptepunt. Ook de close-ups van gezichten vallen wat uit de toon. (JV)


Lucien De Gieter, ‘Papyrus 29: Het eiland van de dode koningin’, Dupuis, 46 blz, € 5,25
*

14 September 2012, 16:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina