Strip Turnhout


Recensie

Nefesis 1: Verrijzenissen (Camboni & Filippi)

Een Europese superheldin? Een Franse versie van Catwoman? Een jong meisje dat Batmangewijs allerlei hachelijke avonturen beleeft? Hadden we daar nu echt nog nood aan? Blijkbaar wel. ‘Nefesis’ is een geslaagde ode geworden aan zowel de historische avonturenstrip als de Amerikaanse superhero-comic. De heldin haalt hier haar krachten uit de geest van een Egyptische farao. Een basisgegeven dat zich verderzet in de uitwerking van de vroeg 20ste-eeuwse Parijse decors, die schijnbaar allemaal een klassiek Egyptisch tintje meekregen.

Scenarist Filippi kennen we o.a. nog van ‘De kapers van Alcibiades’ en van ‘Ethan Ringler’, twee reeksen waarin hij ook al de grenzen van de avonturen- en fantasystrip probeert af te tasten. Tekenaar Camboni is hier nog niet zo bekend, maar daar zal met deze fris getekende reeks vol knipogen (iemand de Schorpioen herkend?) hopelijk snel verandering in komen. (MS)

Silvio Camboni, Denis-Pierre Filippi,
‘Nefesis 1: Verrijzenissen’, Dupuis (Impressie(s)), 56 blz., € 13.
***

14 September 2012, 15:55 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina