Strip Turnhout


Recensie

De droom van Jeruzalem 1: De heilige militie (Marty & Therault)

De middeleeuwen vormden al een dankbare inspiratiebron voor heel wat geslaagde historische stripreeksen, zoals bv. ‘De as van de Katharen’, ‘Ridder Walder’ en ‘Shane’. Spijtig genoeg kunnen we ‘De droom van Jeruzalem’ niet echt in ons rijtje van voltreffers plaatsen. Hier gebruiken de auteurs de kruistochten als kapstok om er een bruut, maar nogal ongeloofwaardig verhaal aan op te hangen over een jongen met genezende krachten en een bekeerde huurling, Live Noir genaamd. Samen vormen zij de kern van de ‘heilige militie’ die oprukt naar de bezette stad Jeruzalem.

Beide hoofdpersonages worden zo clichématig voorgesteld dat je je geen enkel moment met een van hen kunt vereenzelvigen. Philippe Therault kennen we ook nog van zijn (meer geslaagde) scenario’s voor de westernreeksen ‘Het meisje van de Yukon’ en ‘Lucy’. (MS)


Lionel Marty, Philippe Therault,
‘De droom van Jeruzalem 1: De heilige militie’, Dupuis (Impressie(s)), 48 blz., € 13.
**


14 September 2012, 16:27 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina