Strip Turnhout


Recensie

Just 1: Het vlindernet (Reinhart)

Debuteren als je de 30 al ruim voorbij bent, heeft zo zijn voordelen. De Vlaamse tekenaar Reinhart (Croon) bijvoorbeeld hanteert in zijn debuut ‘Het vlindernet’ meteen een persoonlijke, soepele en kraakheldere lijn, die reminiscenties oproept aan alles wat er tussen pakweg Yves Chaland en Hanco Kolk ligt. Ook inhoudelijk en qua inkleuring (wat ons betreft net iets te eentonig) roept Reinhart vergelijkingen met het werk van die laatste op. Met dit verhaal over een jonge kunstschilder die de strijd moet aanbinden tegen een corrupte burgemeester zet Reinhart zich in ieder geval meteen op de kaart van de Vlaamse strip, en levert hij een vooral op grafisch vlak indrukwekkend visitekaartje af, dat van maturiteit getuigt. Het scenario bevat nog net iets teveel clichés, maar is anderzijds onderhoudend genoeg om prettige lectuur op te leveren.(MG)


Reinhart,
‘Just 1: Het vlindernet’, Bries, 48 blz., € 13,50.
***

14 September 2012, 15:42 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina