Strip Turnhout


Recensie

De tweede kus 2: Martha (Conz)

‘Martha’ is het tweede deel van ‘De tweede kus’, een bij momenten erg dramatisch en geladen trilogie van stripmaker Conz. In dit tweede deel wordt de aandacht toegespitst op de moeder van Ringo, het hoofdpersonage. Ringo trekt door Australië, op zoek naar een ex-liefje en denkt terug aan zijn kindertijd. Dat Conz een goed verhaal kan vertellen, wisten we al. Dat heeft hij met zijn (bekroonde) debuut ‘Toen ik nog baas van de wereld was’ en het eerste deel van deze trilogie al bewezen. Ook op tekenvlak blijft hij vooruitgang boeken, zijn vrij heldere en functionele stijl wint aan efficiëntie. Benieuwd of hij al de losse eindjes die er nog liggen in het afsluitende deel van deze trilogie aan mekaar geknoopt krijgt. (MG)


Conz,
‘De tweede kus 2: Martha’, Oogachtend, 96 blz, € 14.
***

14 September 2012, 17:24 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina