Strip Turnhout


Recensie

Mandalay 1: De spiegels van de haat (Thirault, Guice & Perkins)

Door middel van eeuwenoude spiegels, die niet toevallig diep weggeborgen zitten in een tempel in het Birmese oerwoud, kan je met de juiste toverspreuk een onoverwinnelijke godheid van jezelf maken. Het geheim wordt van generatie op generatie overgedragen op een familie magiër-genezers, in de hoop op die manier de mensheid tegen de spiegels (en omgekeerd) te beschermen. Maar de laatste afstammeling ziet in 1922 hierin de mogelijkheid om wraak te nemen op de blanke gouverneur die enkele familieleden van hem liet vermoorden.

Als je het over-the-top verhaal kadert in een ouderwetse avonturen- en griezeltraditie, weet het nog wel te intrigeren. Het is jammer genoeg de bijhorende grafische stijl die het album wat in de weg zit. De realistische tekeningen van het duo Guice & Perkins geven te vaak uitdrukking aan geforceerde gezichtsuitdrukkingen en overdreven dramatische poses, genre de pocketomslagen van de Bouquetreeks. Die verknallen in grote mate het leesplezier. (HO)


Thirault, Guice en Perkins:
‘Mandalay 1: De spiegels van de haat’ Daedalus, 48 blz., € 15.95
**

14 September 2012, 15:15 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina