Strip Turnhout


Programma Angoulême 2013 bekendgemaakt

Januari lijkt nog ver weg, maar het prestigieuze jaarlijkse stripfestival van Angoulême licht nu al een tipje van de sluier op over het programma van de volgende editie. Van 31 januari tot en met 3 februari 2013 staat de stad weer volledig in het teken van de strip, en dat al voor de veertigste keer. Het wordt dan ook een extrafeestelijke editie, met een gevarieerd aanbod aan tentoonstellingen, evenementen, gastauteurs enz. Voorzitter van het festival is dit keer Jean-Claude Denis, die begin dit jaar de ‘Grand Prix d’Angoulême’ in ontvangst mocht nemen.

Naar goede gewoonte wordt aan de vorige winnaar van de ‘Grand Prix’ een ereplaats toegewezen tijdens de nieuwe editie van het festival. Een uitgebreide tentoonstelling zal het werk van Jean-Claude Dennis dan ook in al zijn facetten in de verf zetten. Een tweede grote tentoonstelling wordt gewijd aan Asterix en Obelix-tekenaar Uderzo en de inspiratiebronnen voor diens werk. Daarnaast zijn er expo’s rond onder meer Andreas en Didier Comès. Brecht Evens, die in 2011 met de Franse vertaling van Ergens waar je niet wil zijn de ‘Prix de l’audace’ in de wacht sleepte, krijgt eveneens ruimte voor een tentoonstelling, waar hij niet alleen eigen werk mag laten zien maar ook gastkunstenaars mag uitnodigen. Brecht Evens maakt vanavond trouwens, samen met Randall.C, voor het eerst zijn opwachting in het vernieuwde programma ‘Man bijt hond’ op VIER. In de vaste rubriek ‘De verbeelding’ zetten beide tekenaars elke week de hersenspinsels van kinderen om in originele tekeningen.

Het programma van de volgende editie van het festival van Angoulême kan hier geraadpleegd worden. Voor updates en aanvullingen houdt u best de website van het festival in de gaten.

20 September 2012, 17:37 admin

Hubert van Ben Gijsemans als lied

28 March 2020, 09:25 Roel

Fandag van De Fameuze Fanclub

11 March 2020, 08:00 Roel

De (nobele) kunst van het tekenen!

9 March 2020, 10:14 Roel

POST COMICS

6 March 2020, 20:18 Roel

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina